fredag 28 februari 2014

Veckans fönster Dimmigt

Det var ganska dimmigt ute när jag satte mig i bilen i morse och tittade ut genom framrutan. Det är grått och trist här hemma och jag saknar all färgprakt som jag fick uppleva under min Indienresa.

Susannes foton

18 kommentarer:

 1. Man kan verkligen känna dimman smyga sig på en och kyla ner en. Indisk färgprakt är betydligt varmare, förstår att du längtar tillbaka.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Bra lösning på ett inte alldeles enkelt tema! Färger längtar vi alla efter så här års!

  SvaraRadera
 3. Ja det förstår jag.. tala om totala motsatsen...

  SvaraRadera
 4. Jamen jag tänker som så att om vi hade färgprakt hela tiden så skulle vi inte alls uppmärksamma den som vi gör nu ;-)'

  SvaraRadera
 5. Jo, dimman sveper tydligen över hela Sverige. Inget kul alls. Men ganska läcker att fotografera.

  SvaraRadera
 6. Vi hade fått lite snö i natt, så det blev lite ljusare.

  SvaraRadera
 7. Mmmm kan så vara men snart kommer våren och då..oj oj oj..

  SvaraRadera
 8. Ja fredagen bjöd inte på något höjdarväder, vilket i och för sig kanske var bra för temat :-)

  SvaraRadera
 9. Ja dimmigt är det och har så varit i en halv evighet. Din bild är verkligen fin, äkta vardagsnära på ett sätt som jag verkligen gillar och som får mig att fundera på att ge dimman en fotochans - inte bara surt sukta efter ljuset.

  SvaraRadera
 10. Ja, det kan jag tänka mig, menar att du verkligen saknar färgerna, ljuset o värmen från din resa. Grått, grått, grått har det varit här hemma mest hela tiden. 14 tim sol i Sthlm totalt under flera månader. Så jag orkar nog inte ens bemöda mig att lägga in till fönstertema denna vecka. Men din bild var härlig o nytagen.

  SvaraRadera
 11. Dimman begränsar sikten en hel del. Något som en del gångtrafikanter inte tänker på när de kliver ut i gatan, precis som en del bilister gasar på utan att tänka på vad som kan "gömma sig" i dimman. Hörde flera plötsliga inbromsningar när jag själv "smög fram" närmast ljudlöst på Söder. När jag skulle korsa Hornsgatan försvann gatan snabbt bort i dimman om jag tittade åt sidan, sikten var klart dålig så där mitt i stan mellan husen!
  Dimman må mest hålla till ute i naturens sköte, men ibland tar den sig in i stan också! :-)
  Tycker det ser ut som om dimman lättar så smått på ditt foto. Dimman lättar tror jag ett klassiskt musikstycke heter också. Undrar vem som skrev det stycket? Får väl googla och gynna det företaget lite mer.
  Finns det alternativa sökmotorer eller är allt bara Google?!

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Jaha, nu blev det fel igen (se borttagen kommentar ovan) eftersom jag använde googlekonto istf namn/webbadress.
  Försökte få med en kommentar igår, men den verkar ha försvunnit? Provar igen:
  Grått väder i hela Sverige så det är inte problem med att hitta dimmiga bilder, om man nu ens tar sig ut i det här trista vädret.
  Hoppas Susanne kommer med mer färgrika teman i fortsättningen så det kanske blir fler iintressanta indien-bilder här. :-)

  SvaraRadera
 14. Ja, det har varit ovanligt grått ett bra tag nu. Hoppas solen kommer snart och piggar upp oss. För inte kan man åka iväg hela tiden heller till mer färgsprakande miljöer ... men du har ju minnena kvar från resan.

  SvaraRadera
 15. Färg är efterlängtad även av mig!

  SvaraRadera
 16. Dimma kan iofs vara vackert men jag har full förståelse för att du saknar Indien. Kul för oss andra att du är tillbaka och visar allt spännande du varit med om.

  SvaraRadera
 17. Vardagsbild som många oss känner igen sig.
  Alla dessa gråa månar man kör in i dimman!

  SvaraRadera
 18. Vid det här laget är vi väldigt trötta på gråt, grått, grått ... undrar om det var därför det plötsligt föll lite snö igen?

  SvaraRadera